سوال طور

دانلود سوالات کنکور و نمونه سوال و جزوه درسی

سوال طور

دانلود سوالات کنکور و نمونه سوال و جزوه درسی

برای کنکور هر درس را چند ساعت در هفته بخوانیم

آقا ببخشید هر درس رو چند ساعت در هفته بخونیم؟ برای رتبه برتر شدن چند ساعت در روز باید مطالعه کرد؟ تک‌ رقمی های سال قبل روزی چند ساعت درس می خوندن؟ و .‌..

این تیپ سوالات پرتکرار ترین پرسش های ذهن یه دانش آموز کنکوری رو تشکیل میده چون همونطور که می دونید زمان بندی درسی و تقسیم بندی ساعات مطالعه یک درس نیاز به برنامه ریزی کاملا اصولی و منطقی داره که از فردی به فرد دیگه  متمایز و متغیر خواهد بود.

بیاین به نقطه شروع کار برگردیم فرض کنیم شما نه ماه تا کنکور سراسری زمان دارید یعنی ۹ ماه سی روزه با روز های ۲۴ ساعته که باید ۷ تا ۸ ساعت از اون رو بخوابید ، زمان زیاد دیگه ای رو صرف شرکت در‌ کلاس ها و همایش های درسی یا مشاوره ای کنید و هزار جور کار مختلف انجام بدین. پس زمان شما محدوده قادر نیستید با هر روشی که دلتون می خواد جلو برین ، فرصت آزمون و خطا ندارین اگر حتی یک ماه از نه ماه باقی مونده رو در مسیر اشتباه گام بردارین – درسته همیشه فرصت جبران هست – اما واقع بین باشید یک ماه از دست رفته و کار شما برای موفقیت در آزمون سراسری سخت تر و سخت تر شده .

حالا فکر کنید و از همین لحظه تصمیم خودتونو بگیرید ؛ می خواید موفق بشید یا نه؟

اگه پاسخ شما مثبته ادامه مطلب رو حتما بخونید:

برای یک‌ زمان بندی مناسب در فرصت باقی مونده تا کنکور سراسری ، اولین کار‌ تهیه یک فهرست از کارهای روزانه شماست .

هیچ کس جز خودتون نمی تونه این روش رو به خوبی انجام بده  روراست باشین ، واقعیت های زندگی رو ببینید و به ساعات مطالعه  درسی خودتون در هفته های گذشته نگاه کنید.

اگه هفته قبل ۲۰ یا ۲۵ ساعت درس خوندید انتظار نداشته باشید این هفته به ۶۰ ساعت برسید تحت تاثیر جو قرار نگیرید در نه ماه باقی مونده رقیب اصلی شما ، خودتون هستید نه کس دیگه.

 

خوب برگردیم به تهیه فهرست

کار هایی که به طور معمول در روز های مختلف هفته انجام می دید رو یادداشت کنین ، میزان خواب ، تایم کلاس ها و هر فعالیت دیگه ای به غیر از مطالعه انفرادی و شخصی رو تخمین بزنید

 

فرض کنیم‌ روز های سه شنبه ۶ ساعت کلاس مدرسه یا آموزشگاه دارید:

۷ ساعت می خوابید و پنج ساعت هم صرف سایر فعالیت های روزانه می کنید حالا شما به ۶ ساعت زمان تخمینی برای مطالعه در روز سه شنبه رسیدید ‌. اینکارو برای سایر روزهای هفته هم انجام بدین . قرار نیست که در نگاه اول لیست شما دقیق دقیق باشه همیشه حوادثی غیر مترقبه رخ خواهند داد که زمان های شما رو از بین می برند قصد ما صرفا رسیدن به یک دید کلی در آغاز کار هست.

برای مثال فرض کنیم که شما دانش آموز هستید (یعنی فارغ التحصیل نیستید و تایم مطالعه کمتری در اختیار دارید) به علت مدرسه و آموزشگاه روزانه ۶ ساعت تایم  مطالعه در اختیار دارید و در روز های تعطیل ‌این زمان رو به ۱۰ ساعت  می رسونید پنجاه ساعت تایم متوسط مطالعه ی یک دانش آموز کنکوری هست . اگر بیش از این مطالعه می کنید( ۶۰ یا ۷۰ ساعت ) حالا روی کیفیت مطالعه کار کنید شما از نظر کمیت به میزان قابل قبولی رسیده اید اما اگر کمتر از این مقدار هستید برای افزایش تایم مطالعه  برنامه ریزی کنید. اینکار رو می تونید با اولویت بندی انجام دهید به همان فهرست کار های روزانه  برگردید و خوب نگاه کنید:

آیا نیاز به تجدید نظر داره ؟ آیا می تونید برخی کار ها رو از وظایف روزانه خودتون حذف کرده یا ساعات کمتری رو به تفریحات اختصاص بدین؟ می دونم اینجا بخش دشوار ماجراست اما باید از پسش بر بیاین و ساعت های چرخ زدن در گوشی اینترنت و تماشای تلویزیون و … رو به حداقل برسونید

 

اینکار شاید دو هفته از زمان شما رو بگیره بعد که به یک زمان بندی پایدار رسیدین (به این معنا نیست که همه چیز تموم شده‌ و این ساعت مطالعه شماست ! بلکه شما باید تا هفته های نزدیک به کنکور همینطور کیفیت و کمیت مطالعه رو بالا ببرین و بهتر و بهتر بشین ) وقت تقسیم زمان برای هر درس می رسه:

یک برگه کاغذ بردارین و روی اون هر حسی که نسبت به درس ها دارین و ضرایب درسی در کنکور سراسری رو یادداشت کنین.

برای دقیق تر بودن می تونین به کارنامه ی آزمون های آزمایشی گذشته رجوع کنین.

  • کدوم درس ها نقاط قوت شما بودن ؟
  • در هر درس چند سوال از ده سال رو پاسخ می دادین؟
  • در چه درسی همیشه ضعف داشتین؟

 

توصیه ما این هست که در زمان بندی هفته های نخست روی نقاط قوت سرمایه گذاری کنید و سعی کنید اون ها رو حفظ کنید همچنین درس هایی که در اون ها گاهی خوب و گاهی بد نتیجه میگیرین رو به نقاط قوت تبدیل کنید . بعد با یک برنامه ریزی خوب به جنگ درسی هایی برین که در اون ها واقعا ضعیفین و با یک ضدحمله به موقع و سریع شکستشون بدین . البته این حرف به این معنا نیست که در هفته ها‌ و ماه اول درس مذکور رو نخونید یا اصلا از برنامه مطالعاتی حذف کنید . بلکه به هر درسی باید به قدر خودش بها داد و صحبت ما پیرامون تمرکز و کار ویژه است.

 

برای درس هایی مثل زیست در رشته تجربی، اگر که در اون ها ضعف دارین و ضرایب بسیار بالایی دارن، میتونین ۳۰ تا ۴۰ درصد زمان مطالعه هفتگی رو هم صرفشون کنید

به داوطلب خودمون برگردیم فرض کنیم که دانش آموزی در رشته‌ی تجربی هست که هفته ای ۵۰ ساعت مطالعه داره (یک دانش آموز خوب با تراز معقول و منطقی) برای این دانش  آموز اگر در هیچ درسی ضعف نداشته باشه  ۱۵  ساعت زیست  ۹ ساعت شیمی ۶ ساعت فیزیک ‌۶ ساعت ریاضی ۴ ساعت ادبیات۳ ساعت عربی۳ ساعت زبان و ۴ ساعت دینی زمان بندی ایده آل محسوب میشه.

 

 

 

 


  

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.